Herhaalrecepten – Huisartsenpraktijk Stad & Ambt – Vollenhove

Huisartsenpraktijk Stad & Ambt

Telefoonnummer: (0527) 241 290

 • voor contact met de assistente blijft u aan de lijn
 • bij  een noodsituatie kiest u optie 1
 • voor het inspreken van herhaalrecepten kiest u optie 2

voor medische noodsituaties buiten praktijktijden belt u met
huisartsenpost Emmeloord   (0900) 333 6 333

 

Herhaalrecepten

U kunt uw herhaalrecepten op de volgende manieren aanvragen:

 1. Medicatie waarvoor u een recept van de specialist heeft kunt u direct bij uw apotheek aanvragen
 2. De anticonceptiepil, insulines, diabetes materialen en incontinentiemateriaal die  u al eerder bij uw apotheek of leverancier heeft gehaald kunt u daar direct herhalen
 3. Door een uitgeknipt etiket van uw medicijndoosje in de brievenbus bij de praktijk te doen of door deze op te sturen per post. Zorg ervoor dat u het etiket volledig uitknipt
 4. Via de medicijnbestellijn: Bel het algemene nummer (0527) 241 290 en kies optie 2 in het telefoonmenu. Spreek duidelijk de volgende informatie in:
  – uw naam en geboortedatum
  – naam van het medicijn of het nummer op het etiket
  – het gebruik van het medicijn
  – hoeveel u nodig heeft
 5. Digitaal via ons nieuwe patiëntenportaal of de Uw Zorg online app (hieronder vindt u meer informatie hierover)

 

Het nieuwe patiëntenportaal

Vanwege toegenomen eisen rond de beveiliging van medische- en persoonsgegevens zijn wij overgegaan op een nieuw patiëntenportaal. Het is noodzakelijk dat u een nieuwe account aanmaakt met een uniek e-mail adres en wachtwoord.

U kunt digitaal herhaalmedicatie aanvragen via ons nieuwe patiëntenportaal, hiervoor moet u naar de website www.huisartsenpraktijkstadenambt.uwzorgonline.nl. Ook op onze website kunt u diverse directe links vinden naar onze extra beveiligde patiëntenomgeving.

Na registratie zullen wij uw identiteit verifiëren. Zodra we overtuigd zij dat uw aanvraag correct is, krijgt u toegang tot het portaal en uw gegevens. Naast de mogelijkheid tot het aanvragen van herhaalmedicatie, kunt u ook uw dossier inzien en e-consulten aanvragen.

U kunt het portaal ook gebruiken  middels een app op uw mobiele apparaat. Download dan de Uw Zorg online app in de App Store (iOS) of Google Play (Android).

Het is belangrijk te beseffen dat wij geen verantwoordelijkheid kunnen dragen voor het verkeerd terechtkomen van medische informatie nadat het uit onze beveiligde omgeving is gedownload.

 

Per 1 april 2019 hebben wij geen apotheek meer

Op 1 april 2019 hebben wij onze apotheek overgedragen aan APPO Heythuysen (voorheen DoktersApotheek).

Op onze locatie in Vollenhove is tijdens openingstijden een uitgiftepunt van APPO Heythuysen.  Met het uitgiftepunt wordt een mogelijkheid geboden om ook na beëindiging van onze eigen apotheek nog steeds uw medicatie dichtbij op te halen. Ook kunt u in Vollenhove 24 uur per dag en 7 dagen per week uw medicatie ophalen middels de  uitgifteautomaat voor medicatie van APPO Heythuysen indien u hier gebruik van wilt maken kunt u zich inschrijven middels het aanmeldformulier uitgifteautomaat.

In Sint jansklooster kunt u 24 uur per dag en 7 dagen per week uw medicatie ophalen middels de uitgifteautomaat voor medicatie van APPO Heythuysen indien u hier gebruik van wilt maken kunt u zich inschrijven middels het aanmeldformulier uitgifteautomaat.

U ben vrij om te kiezen bij welke apotheek u in het vervolg uw medicatie ophaalt. Geef uw voorkeur door aan de doktersassistente zodat wij dit correct in onze administratie kunnen opnemen.

 

Belangrijke informatie over herhaalrecepten

Voor een adequate medicatie overdracht adviseren wij u om toestemming te geven voor het delen van informatie met het LSP, u leest hier meer over op www.volgjezorg.nl.

Medicatie voorgeschreven door uw huisarts kunt u op de voor u vertrouwde manier bestellen. Houdt wel rekening met een doorlooptijd van 3-4 werkdagen. Aangezien wij geen medicatie op de praktijk op voorraad hebben is het verstandig om bij ontslag en nieuwe voorschriften van het ziekenhuis aan te geven dat u tot de volgende werkdag medicatie mee moet krijgen bij ontslag.

Vraag uw herhaalmedicatie aan wanneer u nog voor ongeveer een week aan medicatie in huis heeft.

De assistente en de huisarts beoordelen een aanvraag voor herhaling van uw medicatie op verschillende punten. Wanneer er vragen of onduidelijkheden bestaan rond de aangevraagde herhaalrecepten nemen we contact met u op.

Voor herhaling van medicatie waarvoor u onder controle staat bij een specialist moet de specialist zelf een recept sturen naar de apotheek van uw keuze.